Ontdekkingsreizigers gezocht! Toekomstdenken voor iedereen

Ontdekkingsreizigers gezocht! Toekomstdenken voor iedereen

Zin in wat anders deze zomer? Ben jij nieuwsgierig naar de stem en het belang van toekomstige generaties, tussen de 16-30 jaar en klaar om je in te zetten voor de stem van de mooist mogelijke toekomst? Je kunt deze zomer meedoen in een uniek Summercamp bij het Lab Toekomstige Generaties! Dit Groen Traineeship vindt plaats van 2 t/m 15 juli, middenin de natuur op Campus Landgoed Zonheuvel in Doorn, te Utrecht.

In de zomer maken we samen de opzet voor het campagneplan met oog op Toekomstdenken in en voor het publieke domein (neem alvast een kijkje in de Guide in Future Thinking). Trainees bij het Lab doen mee in een transformatieprogramma en leren-al-doende Toekomstdenken. Als team maken we het Toekomstdenken breed toegankelijk en zichtbaar voor het publieke domein, middels de opzet en voorbereiding van de publiekscampagne. Tijdens dit Summercamp ontdek je in samenwerking hoe je de belangen en het welzijn van toekomstige generaties kunt vooropstellen bij elke actie en ieder besluit.

Samen voor de mooist mogelijke toekomst

Het includeren van de stem voor de toekomst vereist wat het Lab Toekomstige Generaties Toekomstdenken noemt. Het meenemen van de mooist mogelijke toekomst in beslissingen die nu effect hebben op onze achterkleinkinderen in 2100. De toekomst ligt in onze handen.

Onze Traineeship-dagen zijn altijd vol inspiratie en onderzoek. Met Miranda en Jaimy als fijne coaches krijgen we de ruimte om de tools van Lab TG ook zelf te ervaren en te verwerken in onze ideeën. Met name het gevoel dat we gezamenlijk ons inlevingsvermogen voor de toekomst ontwikkelen maakt me heel enthousiast voor de laatste fase van ons project en voor ver daarna!
– Myrthe Weijers (Trainee bij Lab Toekomstige Generaties 2022-2023)

Jouw inzet

Gedurende het programma (startdag en 9-daagse ontdekkingsreis naar de toekomst) breid je jouw netwerk uit. Je ontmoet inspirerende professionals die zich inzetten voor toekomstdenken. Je duikt in vraagstukken over inclusie, duurzaamheid en burgerschap en leert organisaties kennen als het Ministerie van Binnenlandse Zaken en partners zoals bijvoorbeeld het Ministerie van de Toekomst en de TurnClub. Ook ontmoet je de vorige trainees, die de Future Thinking Guide hebben gemaakt. Deze gids staat centraal in jullie campagne voor toekomstdenken. We zijn veel buiten op het landgoed om te experimenteren met de toekomstdenken-tools uit de gids. Zo ervaar je zelf wat langetermijndenken is.

In dit Groen Traineeship ontwikkel je als team een campagneplan voor toekomstdenken:

  • Je leert de Gids en Toolkit in Toekomstdenken kennen en ervaren;
  • Je krijgt training en expertise in onder andere conceptontwikkeling, PR en Communicatie, zoals customer journeys bepalen voor de juiste doelgroep en visuele storytelling.  
  • Je past jouw (nieuwe) kennis toe bij het maken van het campagneplan om toekomstdenken voor iedereen toegankelijk te maken. 
  • Je bepaalt de geschikte doelgroep, maakt een duidelijke planning, kiest welke communicatiekanalen je gaat gebruiken en creëert promotiemateriaal, zoals social media posts en een script voor een promotievideo. 
  • Je werkt toe naar het pilot programma, door een sessie met externe partners en partijen om het campagneplan te presenteren, zodat het ook daadwerkelijk in samenwerking uitgevoerd wordt.

Praktische informatie

Wanneer

  • Van 2 t/m 15 juli 2023. Op woensdag, donderdag en vrijdag, van 10:00 tot 17:00 uur.

Overnachten

Groen Traineeships zijn gratis toegankelijk. In dit specifieke zomerproject heb je de optie om op de woensdagen en donderdagen te kamperen op de locatie, Landgoed Zonheuvel. Kamperen is gratis en voorzieningen als sanitair en een keuken zijn op locatie aanwezig. Kampeerspullen moet je zelf meenemen. Voor eten en drinken vragen we een eigen bijdrage van €67,50 (à €7,50 per dag voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks).  

Is overnachten of een eigen bijdrage doen voor jou niet mogelijk, maar wil je wel graag meedoen? Neem dan contact op met projectleider Miranda Willems: miranda@labtoekomstigegeneraties.nl.

Locatie: Lab Toekomstige Generaties
p/a Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

Klaar voor? Kijk voor meer info op: Toekomstdenken voor iedereen en meld je graag zo snel mogelijk aan als jij mee wilt doen! Uiterlijk 25 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *