In actie voor de mooist mogelijke toekomst

Hoe kan jij een positieve invloed hebben op de wereld van morgen? Zet je deze zomer in voor toekomstige generaties en verdiep je in hun rechten en belangen. Je gaat een krachtige campagne ontwikkelen en vraagt hiermee aandacht voor de toekomst van alle soorten in 2100. Geef de toekomst een stem!

Toekomstdenken gaat om het idee dat je bij iedere beslissing, keuze en actie rekening houdt met de belangen van toekomstige generaties. Het Lab Toekomstige Generaties (Lab TG) nodigt jongeren uit voor de interactieve ontdekkingsreis, waarin jij je samen met mede-trainees verplaatst in de stem van generaties die nog geboren moeten worden. 

Ontdek, innoveer, leid: Jouw impact op de toekomst

Tijdens de 8-daagse ontdekkingsreis ontwikkel je samen met mede-trainees een campagne voor toekomstdenken. In de campagne vraag je aandacht voor alle toekomstige generaties, van mens tot plant en dier. Dit doe je aan de hand van workshops in o.a. Langetermijn Leiderschap, Toekomstdenken, Conceptontwikkeling en Communicatie. Je leert hoe je de rechten en belangen van toekomstige generaties behartigt en krijgt een goed beeld van wat Lab Toekomstige Generaties doet en hoe we bijdragen aan de belangen van de generaties na ons.

Jouw inzet:

In dit Groen Traineeship ontwikkel je als team een campagneplan voor toekomstdenken:

 • Je leert de gids en toolkit in toekomstdenken kennen en ervaren
 • Je krijgt training en expertise in onder andere conceptontwikkeling, PR en Communicatie, zoals customer journeys bepalen voor de juiste doelgroep en visuele storytelling.  
 • Je past jouw (nieuwe) kennis toe bij het maken van het campagneplan om toekomstdenken voor iedereen toegankelijk te maken. 
 • Je bepaalt de geschikte doelgroep, maakt een duidelijke planning, kiest welke communicatiekanalen je gaat gebruiken en creëert promotiemateriaal, zoals social media posts en een script voor een promotievideo. 

Jouw impact

Je geeft samen met je mede-trainees vorm aan een campagne om aandacht te vragen voor toekomstdenken. Daarmee nodig je een breder publiek uit om na te denken over hoe we als samenleving rekening houden met de rechten en belangen van toekomstige generaties. Je leert zelf de belangen van toekomstige generaties behartigen en dompelt jezelf onder in toekomstdenken, zodat je dit mee kunt nemen in jouw eigen toekomst. Je ontwikkelt jezelf van trainee tot Ambassadeur van de Toekomst! 

Wanneer?

 • Maandag 15 juli t/m maandag 21 juli (van ‘s ochtends tot ‘s avonds). 
 • Ook zien we elkaar weer terug – met voormalige trainees – op de geplande terugkomdag in september, op Landgoed Zonheuvel. 

Overnachten

Als onderdeel van dit Groen Traineeship kampeer je met de hele groep op Landgoed Zonheuvel, van maandag 15 juli t/m zondag 21 juli. Kamperen is gratis en voorzieningen als sanitair en een keuken zijn op locatie aanwezig. Kampeerspullen moet je zelf meenemen: een tentje, slaapspullen en een laptop. Voor eten en drinken vragen we een eigen bijdrage van €60,00 (à €7,50 per dag voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks).

Locatie

Landgoed Zonheuvel 
Amersfoortseweg 98, Doorn

Het Groen Traineeship biedt jou

 • Een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een ideële stichting in ontwikkeling
 • Professionele begeleiding in lange termijn denken, persoonlijke- visie en missie ontwikkeling;
 • Samenwerking met een groep van 10 tot 15 trainees aan maatschappelijke (context-) vraagstukken;
 • Relevante trainingen en workshops omtrent langetermijndenken;
 • Upgrade van je netwerk en professionele vaardigheden door ontwikkelen van een campagne
 • Creatieve omgeving waar je je talent en perspectief uitwisselt, ontdekt en inzet; 
 • Mogelijkheid om ideeën om te zetten in uitvoering voor een langetermijn project en product;
 • Reiskostenvergoeding en vestigingslocatie in de natuur.
 • Een certificaat om je CV mee te vergroenen.

Over de organisatie

Het Lab Toekomstige Generaties streeft ernaar het welzijn van toekomstige generaties mee te laten wegen bij belangrijke beslissingen. In Nederland en in de rest van de wereld. We willen dat de samenleving waarin de volgende generaties terechtkomt inclusief en duurzaam is. We werken aan de hand van verschillende instrumenten en methodieken  aan enkele kwesties  die van invloed zijn op de toekomstige generaties.

Interesse?

Ben jij 16 t/m 29 jaar oud? Ben jij klaar om jouw impact te vergroten en toekomstige generaties een stem te geven? Herken je jezelf helemaal in dit project? Schrijf je dan in via de website van het Groen Traineeship.

Voor vragen of opmerkingen kan je contact opnemen met de projectcoördinator Miranda Willems!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *