25-04 Dag van de Toekomstige Generaties

Den Haag,

Het Lab Toekomstige Generaties organiseert op 25 april ‘De Dag voor Toekomstige Generaties’, in Nieuwspoort, Den Haag. De dag biedt een diepgaande in discussies omtrent de wensen, belangen en vertegenwoordiging van Toekomstige Generaties in Nederland en internationaal.

Het programma omvat keynotes van vooraanstaande Nederlandse en Internationale experts zoals Lars Westra, Roman Krznaric, Derek Walker, en Tessa Rozeboom. Daarnaast zal er een panelgesprek plaatsvinden met o.a. Tweede Kamerleden Ines Kostiç, Suzanne Kröger, Wytske Postma, en Eerste Kamerlid Willemijn Aerdts, waarin zij hun visie delen over de toekomst van huidige en komende generaties. Ook zal het ‘Manifest voor Toekomstige Generaties’ worden aangeboden namens meer dan 25 organisaties uit het maatschappelijk middenveld.

Het Lab Toekomstige Generaties ambieert genodigden te inspireren om te werken aan langetermijnbeleid en besluitvorming waarbij de rechten en belangen van de Toekomstige Generaties ten allen tijde worden meegenomen. Tijdens het evenement gaan verschillende internationale ‘Toekomstige Generaties experts’ in gesprek met Lab TG leden Jessica Den Outer (rechten voor de natuur) en Jan van de Venis (mensenrechtenjurist) over hun ervaringen en prestaties op het gebied van beleid voor toekomstige generaties in hun eigen landen.

In combinatie met de rest van het programma belooft de bijeenkomst een boeiende dag te worden waarin we inzicht krijgen in hoe politici en genodigden nadenken over Nederland voorbij de waan van de dag, gericht op de lange termijn.

www.labtoekomstigegeneraties.nl

Wil u langskomen of meer informatie, dan kunt u contact opnemen met:

Nanja van Rijsse
Communicatie Coördinatie Lab Toekomstige Generaties 06 – 393 528 71
nanja@labtoekomstigegeneraties.nl

programma van de dag van toekomstige generaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *