Uitnodiging 14 april: training Plekberaden, als antwoord op onrust en verdeeldheid

Kind

Hoe doorbreken we polarisatie en tegengestelde belangen en vinden we een gedeeld beeld van een wereld waarin we leven willen? Kunnen we vanuit gezamenlijkheid een weg naar een goede wereld vinden? Willen we met verbeelding, schoonheid en samenspel gedeelde idealen concreet maken?

Begin met Toekomstdenken in het Plekberaad, als antwoord op onrust en verdeeldheid. In een Plekberaad staan thema’s centraal die dichtbij spelen. Een Plekberaad verbindt mensen van verschillende achtergronden en verlegt de aandacht van korte termijn naar lange termijn. Je kunt een Pleberaad ook zien als democratische vernieuwing.

Doe mee in de training, zodat je zelf en samen ook een Plekberaad kunt organiseren. Organiseer een beraad voor de stem van de toekomst, gewoon bij jou in de buurt. Initiatiefnemers, onderzoekers en verbinders zijn welkom op vrijdag 14 april 14:00-17:00 uur in hartje Amsterdam.

Hoe willen we samen inbedding geven aan de stem van de toekomst?

Het Plekberaad voor de Toekomst betekent speelruimte voor buurtbewoners om elkaar te horen, mee te denken, te ontwerpen en te bouwen aan de toekomst van hun plek, buurt of gebied. Daarvoor kun jij dan het initiatief nemen, waarbij je support kunt verwachten van ons als samenwerkende organisaties. Dit is een samenwerking tussen The Turn Club, het Ministerie van de ToekomstSDG Lokaal en het Lab Toekomstige Generaties. Na deze training heb je een goed beeld van wat er nodig is om met een diverse groep mensen in jouw dorp of stad een inspirerend toekomstbeeld te scheppen en tastbare stappen te nemen om dit ideaal ook naar de praktische werkelijkheid te vertalen.

Wij vormen een netwerk van expertise, ervaring en verbinding waarmee we het komend jaar lokale, regionale en provinciale teams ondersteunen bij het organiseren van een Plekberaad en andere lange termijn evenementen, experimenten en interventies. Kijk hier voor meer informatie over het Plekberaad.
Zo organiseren we tijdens de SDG Action Days opnieuw de Week Toekomstige Generaties van 22 t/m 26 september 2023. Wil je daar samen met ons naartoe werken, als initiatiefnemer van een Plekberaad? Dan is de training op 14 april een goede start. 

In de training voor Plekberaden delen we de ervaring die er al is, de verschillende vormen en maten van een Plekberaad, de randvoorwaarden die zorgen voor een hoge kwaliteit ontmoeting en concrete vervolgstappen die jij kunt nemen.  Als je overweegt om als begeleider, buurtbewoner of vrijwilliger samen met anderen een Plekberaad te organiseren in jouw buurt: doe dan mee met deze inspiratie-, creatie- en trainingsdag.

We ontmoeten elkaar onder meer op 14 april om 14:00-17:00 uur bij de Diaconie van Amsterdam.
Kosten: €35,- Als deze bijdrage voor jou te groot is, laat het ons weten.

Registreer en kijk op de jaaragenda: Ja! Ik doe graag mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *