Toekomstraad

Gerelateerde tools

Ooit was jij de toekomstige generatie

Zeven Generaties Inleefoefeningen

Toekomststoel

Waarom deze Tool

De Toekomststoel is ontwikkeld door vier young professionals en Jan Terlouw (zie www.toekomststoel.nl). Waartoe dient deze? Aldus de initatiefnemers: “De stoel kan voor iedereen een andere betekenis hebben. Het kan een nieuw perspectief bieden, een plek ter overdenking of misschien zie je je eigen kind of kleinkind daar zitten. Zo geven we de toekomst een stem.”

In belangrijke vergaderingen gaat de discussie vaak snel. Beslissingen volgen elkaar in rap tempo op. Door een Toekomststoel neer te zetten worden we eraan herinnerd om de definitie van duurzame ontwikkeling in de praktijk te brengen.

Wanneer te Gebruiken?

Elke vergadering waarin besluiten worden genomen met invloed op de toekomst.

Bij het ontwikkelen van beleid en strategie

In een workshop

Hoe gebruik je de tool?

1

2

De trainer volgt een aantal stappen waardoor de deelnemers aan de Toekomstraad zich kunnen inleven:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Inpakken en dicht bij elkaar. De trainer vat de inhoud van de workshop samen. Samen vormen ze een empathisch Toekomstbeeld.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tool notities -Beperkingen

De methode vereist een multidisciplinaire aanpak en is tijdrovend. Brainstormsessies met verschillende stakeholders zijn vereist. Daarbij is het belangrijk dat de onderzoekers zich bewust zijn van mogelijke (verborgen) belangen van de deelnemers aan de brainstormsessie.

raam-bij-loket-voor-de-toekomst

Contact

Neem contact met ons op voor toekomstige generaties om je vragen en opmerkingen met ons te delen.