Impact maken doe je samen!

De Ombudspersoon voor Toekomstige Generaties stond op het podium bij de Nederland Maakt Impact Topconferentie. Het was een groot succes met 35 sprekers, 24 workshopgevers, 24 pitchers en 600(!) jonge toekomstdragers die uit het hele land samen kwamen in de Fokker Terminal in Den Haag.

Als Ombudspersoon vanuit het Lab Toekomstige Generaties vertelde Jan van de Venis over de missie van het Lab Toekomstige Generaties en over hoe we allemaal kunnen bijdragen aan een mooiere wereld als we de belangen van toekomstige generaties meenemen in onze wereld vandaag.

De urgentie is groter dan ooit en het publiek was dan ook zeer geëngageerd bij zijn verhaal.

De diverse en inspirerende sprekers op de conferentie deelden allemaal een boodschap van urgentie: er is veel actie nodig is op korte termijn. Als Ombudspersoon benadrukt Jan van de Venis dat het essentieel is dat we op al die deelagenda’s echt de lange termijn impact, belangen en mensenrechten voor toekomstige generaties mee moeten nemen. Dan creëren we de mooist mogelijke toekomst.

Zijn boodschap op het evenement was specifiek gericht op de jonge mensen in onze samenleving:

“Zij zijn de generatie die al klaar staan om het stokje van eerdere generaties over te nemen. Luister daarom goed naar kinderen en jongeren. Zij zijn ‘our next generation’. Werken aan de mooist mogelijke toekomst begint met luisteren naar hun input.”

Sprekers waren onder meer Joris Luyendijk, Samira Rafaela, Sandra Pellegrom, Tim ‘S Jongers, Rick Brink, Hein Schumacher, Darine El Houfi, Amin Asad, Alex Groenveld, Marjan Hammersma, Abigail Norville, Pascalle Grotenhuis en Rabin Baldewsingh. De verbindingen, inspiratie, activatie en ontwikkelingen die deelnemers onderling realiseerden waren tekenen van thuisvoelen. Het doet ons goed om te zien dat er zoveel jonge toekomstdragers bereid zijn om een positieve impact in ons land te realiseren.

Samen maken we impact ten aanzien van een mooie toekomst voor Nederland en daarbuiten!

Lees meer over de NEDMIxTopconferentie 2022