Welkom op 29 juni 2022 (Earth Charter Day) bij ons evenement over Intergenerationele Rechtvaardigheid

Round Table Intergenerational Justice – Viering Earth Charter Day 2022
Tijden: 16.30 –  21.30 uur
Locatie: Landgoed Zonheuvel in Doorn

Alle relaties en volgers van het Lab Toekomstige Generaties heten we hierbij van harte welkom bij ons evenement op 29 juni a.s. in Doorn. Samen met Vereniging Worldconnectors, Affiliate van Earth Charter International organiseren we de viering van International Earth Charter Day 2022 – tevens de Round Table Intergenerational Justice.

Een mooie gelegenheid om in deze fysieke bijeenkomst kennis te maken met de laboranten Toekomstige Generaties, Worldconnectors en andere bijzondere deelnemers onder wie vertegenwoordigers van andere Europese Earth Charter Affiliates. Ook een goed moment om in gesprek te gaan over de kernwaarde waarop ons werk is gebaseerd: Intergenerationele Rechtvaardigheid.

Wat je kunt verwachten is een afwisselend programma dat bij goed weer geheel in de buitenruimte van Landgoed Zonheuvel zal plaatsvinden, de thuisbasis van het LabTG.

Zo gaan we bouwen aan een unieke ToekomstStoeldie wat ons betreft invloed krijgt op het meewegen van belangen van toekomstige generaties bij belangrijke beslissingen. De stoel krijgt een plaats aan de bestuurstafel op Landgoed Zonheuvel, én dient als inspiratie voor jouw organisatie. Het bouwpakket voor de stoel is kunstzinnig ontworpen met natuurlijke materialen uit de omgeving. Het model kan op andere plekken worden gereproduceerd. Deelnemers worden uitgenodigd de stoel in elkaar te zetten én er iets aan toe te voegen.

Het evenement gaat van start om 16.30 uur met het welkomstwoord en een toast op 22 jaar Earth Charter door Kathleen Ferrier (voorzitter Worldconnectors, Affiliate van Earth Charter International). Paul Lubbers (bestuurslid Earth Charter International) laat ons kennismaken met het recente werk en de inzet van Earth Charter International, o.a. vanuit het secretariaat in Costa Rica.

Je maakt ook kennis met vertegenwoordigers van zes andere Earth Charter Affiliates uit Europa (Duitsland, Portugal, Spanje, Roemenië, Bulgarije en Zweden). Zij zullen meerdere dagen in Nederland zijn voor de NEEDS training die van 28 juni t/m 1 juli op Landgoed Zonheuvel plaatsvindt. Hoe inspireren we elkaar in onze inzet voor mondiale duurzaamheid? Een mooi voorbeeld zijn de verhalen die onze Earth Charter Vrienden uit Spanje inbrengen, neem vast een kijkje op de website van de Earth Stories Collection. De voertaal tijdens het evenement is daarom Engels.

Je kunt genieten van (h)eerlijk Future Proof Food uit de Zonheuvel keuken en moestuin, bedacht en begeleid door Natascha Kooiman. En een muzikaal optreden van Ayla van Kessel.

Na de Future Proof maaltijd komen we samen in het Openluchttheater op het landgoed, voor interactie en ‘Intergenerational Justice Talks’ met Jessica den Outer (Rights of Nature), Katy Olivia van Tergouw (Stop Ecocide), Miranda Willems en Jan van de Venis (Lab Toekomstige Generaties).

Als tegemoetkoming in de kosten voor de maaltijd en het bijzondere programma, bedraagt een ticket voor een jongere/student €25,-; voor Worldconnectors €50,- en voor genodigde relaties €60,-.

We nodigen je uit samen te komen met een (andere) jongere met wie je deze dag graag wil vieren. Of koop een extra ticket voor een jongere wiens toegang je helpt mogelijk maken.  

We sluiten af rond 21.30 uur.

We zien uit naar je aanmelding bij de Earth Charter Day viering, waarna je nadere informatie kunt verwachten over het programma.