Lancering: De Toekomstverkiezing

Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? In de week van 16 maart 2022, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, houden we een Verkiezing van de Toekomst. Alle inwoners, dus ook kinderen, kunnen stemmen voor het Nederland van 2050. Ons gebrek aan langetermijnvisie is misschien wel de oorzaak van de grote problemen en opgaven van deze tijd. De Toekomstverkiezing is geïnitieerd door The TurnClub in samenwerking met onder meer het Lab Toekomstige Generaties, het Ministerie van de Toekomst en vele betrokkenen. De Toekomstverkiezing is gelanceerd in Pakhuis de Zwijger.

De pandemie en alle economische en sociale tegenslag die dat veroorzaakt, maakt ons moedeloos. We gaan daarom op zoek naar een gedeeld toekomstperspectief. Door in gesprek te gaan, verhalen te verzamelen en onze dromen te verbinden aan concrete mogelijkheden, verkennen we de wegen naar een wereld die we willen. Verbeeldingskracht, perspectief en houvast in een tijd van onrust en wanhoop.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen roepen we gemeenteraadsleden op om ook de belangen van jongeren, kinderen en toekomstige generaties te behartigen. Inmiddels doen er al meer dan 260 raadsleden in Nederland mee. Deel deze belofte met jouw lokale partij. Politici vóór toekomstige generaties: teken mee! Er zijn nu al 262 kandidaat gemeenteraadsleden die beloven de belangen van jongeren, kinderen en toekomstige generaties te behartigen. Teken de belofte!

“Hierbij beloof ik, als ik in de gemeenteraad of het college van B&W kom, dat ik niet alleen de belangen van mijn kiezers en mijn partij behartig, maar ook die van alle jongeren, kinderen en toekomstige generaties van mijn gemeente of stadsdeel. Ik ga mijn best doen dit met andere raadsleden in mijn gemeente op te pakken.”

Vanaf NU kun jij input geven en mensen in jouw omgeving uitnodigen om hun beeld van wat een goede wereld is met ons te delen. In maart verkiezen we de Toekomstbeelden. Op 16 maart 2022, dezelfde dag als de gemeenteraadsverkiezingen, houden we de Toekomstverkiezing. Alle inwoners, dus ook kinderen, kunnen stemmen voor het Nederland van 2050.  Op 25 september organiseren we in elke gemeente van Nederland een Toekomstberaad waar beslissingen worden genomen voor de lange termijn.

Wil je de Lancering Toekomstverkiezing terugzien? Vanaf minuut 16 lanceert Sanne Ottenhof de Videoboodschap: Ooit was jij de Toekomstige Generatie. Na minuut 19 volgt de Lab Toekomstige Generaties Inleefoefening. Doe mee!

Al meer dan 350 kandidaat gemeenteraadsleden hebben de Belofte getekend. Ben jij of ken jij iemand die gekozen wilt worden, of wil je dat de partij waarop je stemt ook tekent?

Zet de Belofte door, ga aan de slag op Toekomstverkiezing.nl