Doe je mee aan de Groene Traineeships op Landgoed Zonheuvel?

Onder begeleiding van de mensen van het Lab Toekomstige Generaties en stichting SBI en Goedlandt Circulair Landgoedbeheer realiseren twee groepen van circa 12 jongeren een impactvol project. Ken jij iemand of ben jij zelf tussen de 16 en 27? Heb jij ongeveer 1 dag in de week tijd? En wil jij je actief inzetten voor natuur, inclusie en duurzaamheid in Nederland? Doe mee en meld je aan voor uiterlijk 17 september! Op 25 september starten op Landgoed Zonheuvel in Doorn de projecten ‘Geef toekomstige generaties een groene stem’ en ‘Trees for the future’.


Jouw Impact
Je helpt het Lab TG door het vergroten van hun bereik onder jongeren en legt de eerste bouwstenen van het jongeren programma. Je maakt het gedachtegoed en tools van het Lab TG toegankelijk voor anderen. Daarnaast lever jij jouw bijdrage aan een betere natuur inclusieve wereld, voor huidige en toekomstige generaties en voor alles wat leeft.

Of je werkt mee aan de realisatie van het planten van 600.000 bomen in de provincie Utrecht. Zodanig dat de 70.000 bezoekers die jaarlijks het landgoed bezoeken het normaal gaan vinden dat ze na afloop van hun training, congres of event een boom doneren.

Wanneer?
Op 25 september ontmoeten we elkaar bij de landelijke dag van het Groen Traineeship. Daarna zien we elkaar vanaf 8 oktober op de vrijdagen van 10:00-16:00 uur.

Waar?
We zien elkaar op het prachtig gelegen en bosrijke Landgoed Zonheuvel/SDG house, Doorn. Een aantal bijeenkomsten is online. Voor speciale dagen gaan we op pad naar de Waddenzee en Universiteit Nyenrode. We maken onder meer kennis met beleidsmakers van de provincie Utrecht, de noeste werkers van Urgenda, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Natuur- en milieufederatie Utrecht.

Over het Lab Toekomstige Generaties:
Het Lab TG zet zich in om het welzijn van toekomstige generaties mee te laten wegen bij belangrijke beslissingen in de samenleving. Het Lab TG is als jonge stichting volop in ontwikkeling en werkt vanuit twee focusthema’s: (natuur)inclusie en duurzaamheid. We zijn een divers team met een duurzaam en inclusief netwerk, een netwerk dat bijdraagt aan een groenere wereld.

Over Stichting SBI en Goedlandt Circulair Landgoed beheer
Stichting SBI is eigenaar van Landgoed Zonheuvel en Goedlandt Circulair Landgoed beheer voert het landgoedbeheer uit. Landgoed Zonheuvel is de landingsplek van veel duurzame initiatieven als SDG house, Earth Charter Nederland, Het Lab Toekomstige generaties, Dialoogplein Nederland, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ea. Op de campus werken bedrijven, initiatieven en organisaties samen om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te realiseren.

Wat bieden wij?
● een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een ideële stichting in ontwikkeling;
● professionele begeleiding;
● samenwerken met een groep van 10 tot 15 trainees;
● relevante trainingen en workshops;
● een upgrade van je netwerk;
● een creatieve omgeving waar je je talent kunt ontdekken en inzetten;
● de mogelijkheid ideeën om te zetten in uitvoering;
● reiskostenvergoeding.

Dus ben jij:
● Tussen de 16 en 27 jaar oud?
● Klaar om jouw impact te vergroten en toekomstige generaties een groene stem te geven?
● Van 25 september 2021 tot 28 januari 2022, 1 dag in de week beschikbaar?
● Geïnteresseerd in urgente jongeren initiatieven, inclusiviteit en duurzaamheid?

Meld je dan snel aan!
Algemene info over het Groen Traineeship en andere projecten vind je op www.groentraineeship.nl. Klik hier voor informatie en aanmelding voor het Groen Traineeship: Geef toekomstige generaties een groene stem dan wel het Trees for the future. “Er is niets mooiers dan goede voorouders zijn”, zoals de Waarnemend Ombudspersoon voor Toekomstige Generaties het zo mooi verwoordt.