De Duurzame Troonrede op Duurzame Dinsdag

Deze week was het weer tijd voor de Duurzame Dinsdag! Op deze dag ontvangt het kabinet de Duurzame Dinsdag Koffer, gevuld met tal van duurzame ideeën uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innovatieve en onderscheidende initiatieven maakten kans op erkenning, waardering en prijzen, een extra steuntje in de rug.

Op Duurzame Dinsdag 7 september is ook de maand van de Duurzame Doorbraak gelanceerd. Een groep van diverse maatschappelijke initiatieven trekken samen op om de overgang naar een sociale, ecologisch verantwoorde en veilige samenleving te versnellen. Samen sterker, samen meer gewicht in de schaal. 

Van de 414 inzendingen is het Lab Toekomstige Generaties gekozen als 1 van de 3 genomineerden voor de Duurzame Dinsdag prijs. Deze prijs wordt toegekend aan een initiatief dat zich richt op meerdere aspecten van duurzaamheid. De andere genomineerden in de Duurzame Dinsdag categorie zijn Extinction Rebellion NL en Muuras. Extinction Rebellion heeft de prijs toegekend gekregen en niet in ontvangst genomen. Dit omdat sponsor ING Bank nog steeds blijft investeren in fossiele energie en daarmee blijft bijdragen aan vernietiging van de Aarde.

Het team van het Lab Toekomstige Generaties is erg blij met de nominatie en de erkenning voor ons werk voor toekomstige generaties. De voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging Werner Schouten droeg de Duurzame Troonrede voor en riep op voor een omslag naar Generatiegerechtigheid. “Laten we samen het stelen van de toekomst stoppen en niet de tirannie van het heden laten winnen.”

Uiteindelijk winnen we toch. Dankzij de prachtige speech en duurzame troonrede van Werner Schouten die pleit voor het meenemen van de belangen van toekomstige generaties NU en voor Generatiegerechtigheid

Precies waar het Lab voor bestaat!