Toekomstdenken met medestander

Onlangs had ik een leuk gesprek met Freija van Duijne van FutureMotions. Freija is toekomstverkenner en futuroloog en houdt zich daarmee, net als wij, bezig met de toekomst; Van trendwatching tot scenariodenken, van marktconcepten tot langetermijnstrategie, m.a.w. met lange termijn denken. Vanuit haar organisatie FutureMotions geeft zij lezingen, adviseert, doet onderzoek en publiceert. Momenteel is Freija bezig een boek te schrijven waarin ze organisaties beschrijft die zich ook bezighouden met toekomstdenken.

Het Lab Toekomstige Generaties zal in dit boek worden opgenomen en daarom dit leuke gesprek waarin gedeeld werd op welke wijze Het Lab Toekomstige Generaties zich met de toekomst bezighoudt. Ik mocht vertellen over de Kwesties die wij reeds behandeld hebben (De Waddenzee, Inclusief Onderwijs, De Waarde van Water) en welke kwesties we dit jaar gaan behandelen, en over de ontwikkelde Toolkit waarin manieren worden aangegeven waarmee je je de mooist mogelijke toekomst voor toekomstige generaties kan voorstellen en ook in staat bent om te bedenken wat je zou moeten doen (of laten) om deze mooist mogelijke toekomst te bereiken. Ik mocht vertellen over de artikelen die we hebben gepubliceerd, allemaal te vinden op onze site – zoals ook de eerder genoemde kwesties – en de lezingen die zijn gehouden zoals bij de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Beijing (digitaal). Het was een inspirerend gesprek en ik hoop ook van harte dat we in de nabije toekomst tot verdere samenwerking kunnen komen, bijv. in de Dutch Future Society, waar futuristen elkaar ontmoeten, leren en professioneel groeien.


Marga Boneschansker



Sr. Projectleider Lab Toekomstige Generaties.

Dit bericht werd gepost in Actueel en getagt .