De goede voorouder voor toekomstige generaties

In verschillende media is Roman Krznaric geïnterviewd over zijn boek dat nu ook in Nederland is verschenen: “De Goede Voorouder”. Hij pleit erin en geeft tips voor meer langetermijndenken voor onze kortetermijnwereld.

De recensie van het boek in Trouw: ‘De goede voorouder’ van Roman Krznaric laat ons nadenken over wat we achterlaten. Zijn boodschap luidt: “Over 50 jaar, over 100 jaar, over 500 jaar zullen er op de verschillende continenten op aarde waarschijnlijk nog mensen leven, werken, liefhebben en dromen. En het leven dat zij zullen leiden zal diepgaand beïnvloed zijn door wat wij nú doen, door de gevolgen van de geschiedenis die zij zullen erven.” Oftewel, “Hoe kunnen we een goede voorouder zijn?’’

We zien er naar uit met Roman en anderen internationaal verder te werken op deze thema’s. Dat doen we ook al via het Network of Institutions for Future Generations – NIFG. In zijn interview in het Financieel Dagblad noemde hij het Lab initiatief met Jan van de Venis als wnd. Ombudspersoon Toekomstige Generaties.

Rekening houden met toekomstige generaties dus.