Toekomstbeeld voor de Waarde van Water: Pim

Pim leeft in 2120 en geeft ons een kijkje in de mooist mogelijke toekomst. Het verhaal van Pim is geboren tijdens een Toekomstraad in oktober 2020. Met een groep jongeren heeft het Lab TG tijdens de Nacht van de VN de dialoog gevoerd over toekomstbeelden voor de kwestie van de Waarde van Water. Dit is de wereld in 2120, beleefd door de ogen van Pim.

Een jongetje van tien jaar, blauwe ogen en rood haar met sproetjes, actief en speels, wilskrachtig typetje, PIM, wijsneus, vliegende auto’s die boven de grond zweven, veel groen, kassen en water, voor voedsel en drinken, speelt buiten, hij heeft geen angst, geen waarschuwingen nodig, het sneeuwt weer in de winter, minder mensen, rustgevend. Pim heeft een mooie fiets. Pim weet veel van de natuur, zonder beeldschermen, heeft hij op school geleerd en buiten, hij is stoer en zelfvoorzienend, voelt zich een met de natuur die hij weet in te zetten om te overleven. Hij is opgelucht omdat we nu wat gedaan hebben, trots op zijn voorouders.

Bewust zijn van waar het noorden is en dat water niet vanzelfsprekend is.
Van zout water naar zoet water ontwikkelen dat wordt heel belangrijk! Zoet water beschermen met rechten. Gebouwen met tuinen op het dak, waar het water van het dak loopt, meteen in het gebouw gebruikt en gefilterd. Alle water wordt hergebruikt, hoeft niet van ver te komen. Water is nog steeds gratis als het voor natuurlijk gebruik is, bedrijven betalen ervoor via belastingen.

Iedereen woont in een diverse buurt, waarin alle soorten gender en etniciteit geaccepteerd wordt, ook inheemse achtergrond. Iedereen heeft intussen een multi-etnische achtergrond. Er is geen angst voor de ander. Communicatie op straat is veel makkelijker, er is geen angst meer voor vreemden op straat, iedereen die bij elkaar leeft in een hechte community, we leven meer buiten.

Wil je meer weten over de Waarde van Water? We hebben ook een QuickScan gemaakt voor de kwestie.