Jan van de Venis loopt mee met “Heel Holland Hiked”

Jan van de Venis loopt mee met "Heel Holland Hiked"

“Woensdag 19 augustus 2020 mocht ik als waarnemend Ombudspersoon Toekomstige Generaties mee lopen met #HeelHollandHiked: een prachtig initiatief van jongeren vanuit de NJR om juist onder jongeren aandacht te vragen voor de band tussen mens en natuur en de daaraan gelinkte mentale gezondheid onder jongeren.

Een grote groep liep woensdag mee met de 5 heldinnen die er al bijna 500km op hebben zitten. Veel goede gesprekken en een inleefoefening vanuit het Lab Toekomstige Generaties brachten veel naar boven:

Jongeren maken zich veel zorgen, met name over biodiversiteit en klimaat. Veel van hen hebben echt moeite om – om de angst heen – hoopvol naar de toekomst te kijken. De verbinding die ze voelen met voorouders, vooral met trotse voorouders, geeft ze wel wat hoop voor een duurzamere toekomst met een mensheid in balans met en weer onderdeel van de natuur.

Dank voor deze inzichten allemaal, het was een eer met jullie op te mogen trekken: Eefke, Linde,, Eva, Marije en alle anderen!

Hoog tijd dat wij bewust rekening gaan houden met toekomstige generaties.

Laten we de voorouders zijn, die we zelf zouden willen hebben en waar onze nakomelingen trots op kunnen zijn.

Dat begint met luisteren. Luisteren naar de volgende generatie: naar jullie jongeren.”