Opiniestuk in NRC “Erken schoon en gezond milieu als grondrecht.”

Het is de 50ste Dag van de Aarde. Tijd om de zorgen voor de planeet serieus te nemen, zei de Ombudspersoon Toekomstige Generaties in NRC met en namens 10.000en jongeren. “Houd rekening met onze belangen en die van toekomstige generaties. Juist nu. En zet het in de Grondwet.” en  “Wees de voorouders waar toekomstige generaties trots op kunnen zijn.” zijn een paar uitgesproken oproepen in het stuk. 

Hiervoor doen we ons werk als Lab Toekomstige Generaties. En niet alleen. Voor jongeren is dit geen links of rechts thema: ze staan er allemaal achter. Deze oproep wordt gesteund door politieke jongeren organisaties: Jonge Democraten, PerspectieF, ChristenUnie-jongeren, DWARS, GroenLinkse Jongeren, Jonge Socialisten in de PvdA, pinkpolitiek en Jongerenbeweging Oppositie. Het daarin genoemde Manifest waar we eerder aan werkten is ook getekend door CDJA en JOVD.

Daarbij steunen de Jonge Klimaatbeweging, Jongeren Milieu Actief, de jonge Worldconnectors, Fridays for Future Nederland en Youth for Climate NL en klimaatstakers Lilly, Erik en Sara dit initiatief.

Lees meer: