Ombudspersoon werkt mee aan maatschappelijke vraagstukken tijdens de Changing Societies Conferentie 2020

Op uitnodiging van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), nam Ombudspersoon Jan van de Venis vanuit het Lab Toekomstige Generaties deel aan de NWO Synergie 2020 Changing Society Conferentie. 

Onze wereld verandert constant. Dit beïnvloedt de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen op veel verschillende manieren: de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken waar we ons op richten, de beschikbaarheid van financiering, maar ook de manier waarop onderzoek wordt gedaan en gewaardeerd. Tegelijkertijd wordt de wereld beïnvloed door de kennis en innovatie die voortkomt uit onderzoek. Deze wederkerigheid tussen wetenschap en samenleving was dit jaar het hoofdthema. Met deze conferentie wil NWO goede verbindingen tot stand brengen tussen de verschillende disciplines en onderzoekers en tussen wetenschap en samenleving. Dergelijke verbindingen versterken de positie van de Sociale en Geesteswetenschappen binnen en buiten Nederland. Het programma vind je hier. https://synergy-ssh.nl/time-schedule.php

Ombudspersoon Jan van de Venis mocht meewerken aan SWOT analyses voor praktische oplossingen van PhDs die werden besproken, met een ‘impact op toekomstige generaties’ invalshoek. Met onderwerpen als gender & etnisch profileren in schoolboeken, een docenten tool voor Taal Ontwikkeling Stoornis (TOS), een tool voor juridische aspecten mantelzorg en het terugdringen van pesten, werken deze PhD studenten allemaal hard aan een mooiere toekomst‬ – voor onze kinderen en toekomstige generaties.